RAZGLASITEV REZULTATOV LITERARNEGA NATEČAJA JE POTEKALA PO ŠOLAH

Zaradi omejevalnih ukrepov, ki jih šole še vedno izvajajo zaradi preprečevanja možnosti okužbe s Covid 19, rezultatov jubilejnega 10. literarnega natečaja tudi letos ni bilo možno razglasili na skupni svečanosti, ki so jo organizatorji načrtovali ob zaključku literarnega natečaja.
Razglasitve rezultatov ter vročanje priznanj in nagrad mladim avtorjem je potekalo nekoliko manj slovesno, v manjših skupinah po posameznih osnovnih šolah in sicer v Črnem Vrhu dne 7.6.2021, v Idriji dne 10.6.2021, v Spodnji Idriji dne 10.6.2021, v Cerknem pa bo razglasitev potekala v okviru svečanosti ob Dnevu državnosti 24.6.2021.

 

Kot smo že poročali je svoje literarne prispevke na natečaj poslalo petinšestdeset mladih avtorjev. Strokovna komisija OZ VVS Idrija Cerkno je izmed prispevkov vsake šole izbrala tistega, ki vsebinsko najbolj ustreza vsebini, namenu in cilju razpisa.

Izbrane prispevke so pripravili:

 

Zala Ana Razpet iz OŠ Cerkno, mentor Roman Eberlinc
Maks Rupnik iz OŠ Črni vrh nad Idrijo, mentorica Jana Peternel
Tina Štucin iz OŠ Idrija, mentorica Marija Majnik in
Tia Černilogar iz OŠ Spodnja Idrija, mentorica Vanda Trošt.
Avtorice in avtorji izbranih prispevkov so prejeli priznanja in knjižne nagrade, vsi udeleženci pa so v dar prejeli slovensko zastavo in zbornik literarnega natečaja.

Kljub prizadevanjem, organizatorjem zaradi omejitvenih ukrepov zaradi preprečevanja možnosti okužbe s Covid 19,tudi letos žal ni uspelo organizirati strokovne ekskurzije za vse udeležence literarnega natečaja in njihove mentorje v Park vojaške zgodovine v Pivko, za kar se vsem iskreno opravičujejo. Vse sodelujoče na letošnjem literarnem natečaju bodo povabili na ekskurzijo, ki jo bodo organizirali ob zaključku prihodnjega 11. literarnega natečaja.

Konec prejšnjega tedna je v izdaji OZ VVS Idrija Cerkno izšel tudi zbornik prispevkov 10. literarnega natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, ki je zaradi jubilejne izdaje nekoliko obsežnejši in z bogatejšo vsebino. Knjižica na preko sto straneh prinaša obilo zanimivega branja.

 

Ob jubilejnem 10. literarnem natečaju OZ VVS Idrija Cerkno vodju projekta Marku Mikužu, vodstvom šol, prizadevnim mentorjem in vsem mladim avtorjem čestita in se zahvaljuje za opravljeno delo na vseh dosedanjih desetih natečajih.