IDRIJSKI VETERANI NA VSESLOVENSKEM SREČANJU VOJNIH VETERANOV 1991 IN SLOVENSKIH ČASTNIKOV V VELENJU

V soboto 12.6.2021 je v počastitev 30 obletnice samostojne Slovenije, v Velenju potekalo vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 1991 in slovenskih častnikov.

Srečanja se je udeležila tudi zajetna delegacija veterank in veteranov ter častnikov iz območnih združenj Idrija Cerkno.

 

Udeležence so poleg župana Mestne občine Velenje Petra Dermola, nagovorili tudi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever Tomaž in predsednik Zveze slovenskih častnikov generalmajor dr. Alojz Šteiner.

 

V kulturnem programu sta poleg domačih izvajalcev nastopila tudi orkestra Slovenske vojske in Policije.

V nadaljevanju programa so si udeleženci srečanja lahko ogledali reševanje s policijskim helikopterjem, vaje s psi in gašenje s helikopterjem Slovenske vojske.

 

Zainteresirani so se lahko preizkusili tudi v lokostrelstvu in pridobili informacije o vojaških poklicih. Na ogled so bili postavljeni tehnični zbor vojske in policije z različnimi modeli lovskih letal in letalnikov ter druga raznovrstna vojaška in policijska oprema.
Videoposnetek prireditve, avtorja Braneta Gradišnika,  si lahko ogledate na spodnji  povezavi: