PRILAGODITEV PROGRAMA SREČANJA NEKDANJIH PRIPADNIKOV 120. JOD TO IDRIJA

Zaradi vročinskega vala, ki ga do konca tedna še ne bo konec, nekoliko spreminjamo prvotno predvideni program  celotnega dogodka v nedeljo 27.6.2021.

Na pohod bomo namesto popoldne šli zjutraj, termin spominska prireditve pa ostaja tak, kot je bil predviden t.j. ob 11.uri.

1. Navodila za pohodnike (prijavljenih je skoraj 50 udeležencev):
Na pohod se odpravite le, če se počutite dovolj zdrave in pripravljene za hojo v sedanjih vremenskih razmerah. S seboj imejte nekaj malice in dovolj tekočine – ne alkohola.
Prehodili bomo isto traso, samo v nasprotni smeri. Pohod bomo začeli na Gorah in ga zaključili na Pesku.
Ker je prostor za parkiranje na Gorah omejen, se bomo pri Tušu uskladili za skupen prevoz z manjšim številom avtomobilov. Parkirali ne bomo v vasi, ampak pri Gasilskem domu v Rebru (to velja tudi za tiste, ki se boste pripeljali iz smeri Razpotja ali Veharš).
Z gasilskim kombijem in v kombinaciji z osebnimi avtomobili se bomo od Gasilskega doma prepeljali do zbornega mesta na domačiji Pr’ Svetletu, od koder bomo po pogovoru z domačimi krenili na pohod.
Časovnica je naslednja:
zbiranje pri Tušu 6:45-7:00
skupen odhod za avtomobili na Gore 7:00
zbor na Gorah Pr’ Svetletu 7:30
pohod do Peska (s postanki) 7:30-10:30
prireditev 11:00-12:15
kosilo in druženje do 15.00 ure

Hodili bomo v zmernem tempu in s primernimi postanki. Ob tem pa bo treba upoštevati časovnico in navodila vodje pohoda. Le tako bomo prišli pravočasno na Pesek.
Povratek s Peska do Rebra bomo zagotovili z gasilskim kombijem in v dogovoru s tistimi, ki bodo prišli na prireditev z avtomobili.

2. Navodila za udeležence, ki se bodo na Pesek pripeljali z avtomobilom (teh je doslej prijavljenih okrog 20):
Do Peska se pripeljete v skupini izpred Tuša ali po svoje. Prostora za parkiranje je tam dovolj ob upoštevanju oznak in navodil rediteljev.
Časovnica:
zbiranje pri Tušu 9:15-9:30
odhod iz Idrije 9:30
prevoz iz Idrije do Peska 10:00
prireditev 11:00-12:15
kosilo 12:30-13:00
druženje do 15.00 ure

Prosimo, da ob povratku po možnosti s seboj odpeljete do Rebra tudi katerega od pohodnikov.

3. Navodilo za vse udeležence:
– Tako zaradi visokih temperatur, kot tudi zaradi še ne povsem zaključene epidemije COVID, se srečanja in sploh pohoda udeležite le, če ste zdravi in se počutitete dobro.
– Oblecite se vročini primerno in se zaščitite proti soncu.
– Zaradi COVID odsvetujemo rokovanje in bližnje stike. Prosim, da vzdržujete medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra. V zaprtih prostorih in pri skupnih prevozih uporabljajte masko. Tudi če smo že cepljeni ali smo preboleli, imunost ni nujno popolna.
– Na Pesku bodo člani PGD Gore Dole zagotovili dovolj tekoče vode (ki pa ne bo pitna!) in po zmernih cenah ponudili kavo in nekaj druge pijače.

Če se želi še kdo prijaviti ali odjaviti, prosim, da stori to čimprej, najkasneje pa do petka, 25.6. zvečer. S tem bomo lahko zagotovili ustrezno število toplih obrokov.
Naslov za vse prijave, sporočila ter informacije je isti kot za prvotne prijave t.j. tel.: 041 360 840, e-naslov: vlado.sedej@gmail.com.

Obeta se nam prijeten dan.

Lep pozdrav!
Vlado Sedej