VETERANI S ŠPORTNIM IN DRUŽABNIM SREČANJEM NA VOJSKEM POČASTILI 30 LETNICO SAMOSTOJNE SLOVENIJE

Veterani vojne za Slovenijo, njihovi svojci, prijatelji in znanci od blizu in daleč, so se v soboto 10. julija zbrali na Vojskem, ki je gostilo že tradicionalno športno in družabno srečanje vojnih veteranov 1991.

Dogodek so namenili počastitvi 30-letnice samostojne Slovenije, dneva državnosti in ohranjanju spomina na delovanje učne čete Teritorialne obrambe Idrija na Vojskem leta 1991.

V okviru celodnevnega programa prireditve so na strelišču v Rovtarjevem vrhu izvedli tradicionalno, že 17.  tekmovanje v streljanju z MK puško. Tekmovanja se je udeležilo preko osemdeset strelk in strelcev iz številnih veteranskih in drugih strelskih organizacij.

 

 

Pohodnice in pohodniki pa so odšli na voden pohod po »bojnih poteh enot TO Idrija«, na katerem so obiskali razgledne točke ter si ogledali znamenitosti Vojskarske planote.
Po kosilu je potekala krajša spominska slovesnost, s katero so udeleženci počastili 30-letnico samostojne Slovenije in dan državnosti ter obudili spomin na delovanje Zbirnega centra za prebegle pripadnike JLA, ki sta ga leta 1991 na Vojskem organizirala in vodila Učna četa in del Zaščitnega voda TO Idrija.

Udeležence je v slavnostnem nagovoru nagovoril Jožko Člekovič, predsednik Pokrajinskega odbora ZVVS Severnoprimorske. Njegov nagovor objavljamo v celoti. V nadaljevanju pa so razglasili rezultate 17. tekmovanja v streljanju z MK puško, najboljšim strelkam in strelcem ter ekipam, pa so podelili zaslužene medalje in pokale. Doseženi rezultati 17. tekmovanja v streljanju z MK puško so razvidni v naslednji datoteki:  REZULTATI VOJSKO

 

Svečanost se je nadaljevala s priložnostnim kulturno zabavnim programom v katerem je z zabavnim skečem natopila Tadeja Vončina, za zabavo pa je igral ansambel »Krompirjevo kavje« iz Cerknega.

Srečanje se je nadaljevalo s prijateljskim druženjem.