VABILO NA POHOD »PO POTEH ENOT TO IDRIJA« IN SPOMINSKO SREČANJE V IDRIJSKE KRNICE

Vabimo vas, da se udeležite »pohoda po poteh enot TO Idrija« in se pridružite srečanju pripadnikov nekdanjega 120. Jurišnega odreda Teritorialne obrambe Idrija in nekdanje 3.čete partizanskega bataljona, med vojno jurišnega odreda četne sestave, ki bo v nedeljo, 12. septembra 2021 na območju Idrijskih Krnic.

Pohod in srečanje bosta posvečena 30. obletnici delovanja enot TO Idrija na tem območju med osamosvojitveno vojno za Slovenijo.

Program:
– Do 7:30. ure zbiranje pri Lovski koči na Jelenku – lahko se dogovorimo za skupne prevoze z lastnimi avtomobili s parkirišča na Uti v Idriji ob 7. uri in s parkirišča v centru Sp. Idrije ob 7:15. uri. Pod Lovsko kočo parkiramo približno polovico avtomobilov.
– Od 7:30 do 8:00. ure prevoz z drugo polovico avtomobilov do domačije Na Pisancah nad Oblakovim vrhom.
– Od 8:00 do 14:00. ure pohod od Pisanc čez Lokvarski vrh do Idrijskih Krnic in nato do Lovske koče na Jelenku. Na poti bodo četrturni postanki na izjemno razglednem Lokvarskem vrhu (Vrhovec) in na domačijah, kjer so posamezni vodi obeh enot izmenično prebivali med vojno v času od 4.7. do 20.7.1991 – Na Pisancah, Na Hribu, Pri Kendu, Na Kalu.
– Od 14:00 do 15:00 kosilo.
– Od 15:00 do 16:15 spominska prireditev (pozdravni nagovori, obuditev spominov, zahvala domačinom).
– Po prireditvi druženje in povratek domov z avtomobili čez Pisance (kjer se prevzame tam parkirane avtomobile) in Kanomljo.

Trasa pohoda je dolga slabih 10 km. Vzponov, ne prestrmih, bo skupaj okrog 300 m. Čiste hoje bo za dve in pol do tri ure. Kdor ne bi želel ali mogel na pohod, lahko pohodnike v celoti ali deloma spremlja z avtomobilom po cesti in se jim pridruži na postankih ter na srečanju pri Lovski koči.
V primeru slabe vremenske napovedi ali poslabšanja epidemioloških razmer bo prireditev prestavljena. Upoštevali bomo aktualne pogoje za varovanje zdravja. Še najbolj enostavno in varno bi bilo, če bi bili do takrat že vsi cepljeni.

Prijave na srečanje in pohod:
Prosimo, da se za pohod in srečanje (tudi če brez pohoda) prijavite čimprej, najkasneje pa do petka, 3. septembra. Pravočasna informacija o številu prijavljenih je organizatorjem pomembna zaradi logistične priprave dogodka. Če po prijavi ugotovite, da se tega ne boste mogli udeležiti, prosimo le, da to čimprej sporočite.
Ob prijavi navedite tudi, če pride z vami še kdo od svojcev ali prijateljev. Vabljeni so tudi mladi.
Prispevek za topli obrok, ki nam ga bodo pripravili lovci je 5 EUR. Poravnate ga ob prihodu h koči.
Pijača v Lovski koči (kava, pivo, druge pijače) je na lastne stroške.
Naslov za vse prijave, sporočila ter informacije je Vlado Sedej, tel.: 041 360 840, e-naslov: vlado.sedej@gmail.com.
Če bo potrebno, vam bomo nekaj dni pred srečanjem posredovali dodatne informacije.
Vljudno vabljeni!

Vlado Sedej
nekdanji poveljnik 120. JOd

Bojan Sever
nekdanji poveljnik 3. čete

Marijan Platiše
predsednik OZ VVS Idrija-Cerkno