ODPOVED POHODA IN SREČANJA V IDRIJSKIH KRNICAH NAPOVEDANEGA ZA 12. SEPTEMBER2021

Na žalost vam moramo sporočiti, da pohod in srečanje, ki smo ga pripravili za 12. september 2021, odpovedujemo in odlagamo na kasnejši čas.

Za to smo se odločili zaradi hitrega širjenja virusa COVID 19 v zadnjih dneh, tudi na našem območju. Ugotavlja se, da zaradi zelo visoke stopnje nalezljivosti sedanje različice, tudi upoštevanje ukrepov PCT ne zagotavlja popolne varnosti.

Za pohod je prijavljenih več kot kot štirideset udeležencev, na spominski prireditvi pri koči pa jih pričakujemo okrog sedemdeset. Med celodnevnem druženjem, kot ga imamo v načrtu, pri takšnem številu ni moč v celoti izključiti tveganja prenosa okužbe. Nikakor pa ne želimo, da bi z izvedbo dogodka ogrozili zdravje kogarkoli in s tem posredno tudi oteževali delovanje gospodarstva, šol in zdravstva.

Srečanje v Idrijskih Krnicah, pa tudi načrtovani srečanji v Kanomlji in na Brkovniku bomo izpeljali v prihodnjem letu, kakor hitro bo to mogoče.
Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri pripravi srečanj in ste se jih nameravali udeležiti. Prosimo, da odločitev o odlogu sprejmete z razumevanjem, kot odraz odgovornega prilagajanja razmeram.

Upamo tudi, da se bo v prihodnjih mesecih povečala precepljenost prebivalstva, ki je vsaj za bližnjo prihodnost še najbolj učinkovit ukrep proti širjenju epidemije. Cepljenje ob majhnem tveganju za posameznika edino omogoča učinkovit boj proti bolezni v celotni družbi. Tiste, ki imajo zadržke do cepljenja bi veljalo opomniti na zgled, ki smo ga dali leta 1991, ko smo za skupno dobro tvegali svoje zdravje in življenje, domačini, ki so nas sprejeli pod streho, pa tudi svoje premoženje.

Ostanite zdravi!
Veselimo se srečanj v letu 2022 v bolj sproščenem vzdušju in v še večjem številu.

Za organizatorje:

Vlado Sedej, nekdanji poveljnik 120. JOd

Bojan Sever, nekdanji poveljnik 3. čete

Marijan Platiše, predsednik OZ VVS Idrija-Cerkno