SPOMINI NA 20 LET DEJAVNOSTI OZVVS

Mineva dvajset let od ustanovitve OZ VVS Idrija Cerkno. V tem obdobju smo v združenju izvajali številne aktivnosti. Jubilej je priložnost, da obudimo spomin na nekatere od njih. Po počitniškem premoru bomo v nadaljnjih objavah na spletni strani  ponovno objavili poročila o najzanimivejših dogodkih in o aktivnostih, ki smo jih skupaj izvajali. Nadaljujemo z objavami o dogodkih od  leta 2017 dalje.

DOMOZNANSKA EKSKURZIJA NA KRAS SE JE ZAKLJUČILA Z VESELIM MARTINOVANJEM

Organizatorji tradicionalne jesenske domoznanske ekskurzije OZ VVS Idrija Cerkno, ki je potekala v soboto 04.11.2017, so udeležence, ki jih je bilo za poln avtobus, popeljali na Kras.

Prvi postanek je bil na turistični kmetiji Tavčar v Križu, kjer so jim pripravili degustacijo vin in domačih mesnin.

Domoznanski del ekskurzije se je odvijal v kraju Lokev, kjer so si udeleženci ogledali enega najbolj zanimivih in s številnimi eksponati opremljenih vojaških muzejev.

Nazorno predstavljeni dogodki in eksponati, so ob zanimivi razlagi in komentarjih lastnika muzeja, med udeleženci vzbudili predstave o dogajanju in vojaških bitkah na Krasu.

 

Po končanem ogledu muzeja so se udeleženci odpeljali na turistično kmetijo Hudičevc na Razdrtem, kjer so najprej uživali v pokušnji vin in mesnatih izdelkov gostitelja.
Večer pa so nadaljevali z Martinovo večerjo in s prijetno zabavo ob živi glasbi.