SPOMINI NA 20 LET DEJAVNOSTI OZVVS

Mineva dvajset let od ustanovitve OZ VVS Idrija Cerkno. V tem obdobju smo v združenju izvajali številne aktivnosti. Jubilej je priložnost, da obudimo spomin na nekatere od njih. Po počitniškem premoru bomo v nadaljnjih objavah na spletni strani ponovno objavili poročila o najzanimivejših dogodkih in o aktivnostih, ki smo jih skupaj izvajali.
Z današnjo objavo, pa ciklus spominskih objav zaključujemo.
V tej prestavitvi žal nismo mogli objaviti zapisov in obuditi spomin na vse aktivnosti, ki smo jih izvajali. Zato vse, ki jih v teh objavah nismo omenili prosimo za razumevanje.
Vsem, ki ste v preteklih dvajsetih letih sodelovali pri ustvarjanju zgodbe Območnega združenja pa se zahvaljujemo za vaš prispevek in za opravljeno delo.

DELA PRI UREJANJU SPOMINSKEGA PARKA OSAMOSVOJITVE SLOVENIJE V IDRIJI

Čeprav je epidemija koronavirusa nekoliko otežila izvajanje projekta, so v aprilu in maju 2020 so potekala dela na ureditvi Spominskega parka osamosvojitve Slovenije na sotočju Idrijce in Nikove, nasproti Osnovne šole v Idriji.
Z vzdrževalnimi in ureditvenimi posegi želimo temu prostoru v Idriji dati novo vsebino in ga po končni ureditvi vključiti tudi v turistični produkt Idrije. Po dokončni ureditvi pa naj bi tu nastalo mesto za druženje Idrijčanov ter mesto obujanja spominov na osamosvajanje Slovenije.
Dokončana je bila mehanska in vizualna obnova droga za zastavo, ki ga je zob časa že precej najedel. Kovinarji so drog dodatno ojačali in ga zavarili ter ga tako statično sanirali. Montirali so nov mehanizem za dvigovanje zastave. Pleskarji pa so z droga odstranili star oplesk in ga na novo prebarvali tako, da trobojnica na njem v svežih barvah že sije v vsem svojem sijaju.

 

V skladu s projektom ureditve parka je bil zgrajen nov temelj za drog v katerega je bil obnovljen drog za zastavo že postavljen.
Deloma je hortikulturno urejena tudi posaditev v parku (odstranjena in okleščena so nekatera drevesa).

 

Na svečanosti ob Dnevu državnosti v spominskem parku osamosvojitve Slovenije v Idriji, bomo državno zastavo že dvignili na obnovljen drog.