COVID 19 PONOVNO OTEŽIL IZVEDBO EKSKURZIJE UDELEŽENCEV LITERARNEGA NATEČAJA

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno se trudi, da bi kljub omejitvenim ukrepom zaradi Covid 19, ki v osnovnih šolah veljajo tudi v letošnjem šolskem letu, vendarle organiziralo obljubljeno ekskurzijo za vse udeležence literarnega natečaja “Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije”  in njihove mentorje v Park vojaške zgodovine v Pivko.
Z vodstvi osnovnih šol so se dogovorili, de bi za razliko od prejšnjih let, letošnjo ekskurzijo organizirali v tako imenovanih »mehurčkih« in bi na ogled muzeja peljali udeležence literarnega natečaja iz vsake šole posebej. To za organizatorje pomeni precej več organizacijskega dela in tudi nekaj več stroškov za prevoz udeležencev. Toda obljuba dela dolg.
V skladu s tem dogovorom je bila dne 4.11.2021, v skladu z izpolnjevanjem ukrepov PCT, organizirana ekskurzija za mentorje in udeležence literarnega natečaja iz Osnovne šole Črni Vrha nad Idrijo. Šest udeleženk in udeležencev je z zanimanjem prisluhnilo vodeni predstavitvi zgodb, ki jih predstavlja Park vojaške zgodovine v Pivki ter si ogledalo razstavljene eksponate.

 

Ekskurzija v Park vojaške zgodovine za udeleženke in udeleženke literarnega natečaja iz osnovnih šol Cerkno, Idrija in Spodnja Idrija, pa naj bi v »mehurčkih«, to je v različnih časovnih intervalih in z ločenimi prevoznimi sredstvi potekala v četrtek 2.12.2021. Zaradi novega vala okužb s Covid 19 in strožjih omejevalnih ukrepov zaradi preprečevanja možnosti okužbe, ki veljajo v šolah, pa organizatorji dvomijo, če jim bo načrtovano ekskurzijo uspelo tudi izpeljati. Držimo pesti, da se bodo dotlej razmere umirile in bodo ekskurzijo lahko izpeljali!