POHODI »PO POTEH ENOT TO IDRIJA« IN SREČANJA NEKDANJIH PRIPADNIKOV TERITORIALNE OBRAMBE V LETU 2022

Srečevanje in druženje nekdanjih soborcev iz osamosvojitvene vojne z leti postaja vse pomembnejše in zanimivejše. Zato je v letnem načrtu aktivnosti OZ VVS Idrija – Cerkno za leto 2022 predvidenih več pohodov in srečanj nekdanjih pripadnikov Teritorialne obrambe Idrija v spomin na delovanje enot Teritorialne obrambe v času osamosvojitvene vojne.

Dogodki, ki jih bodo pripravljali v sodelovanju in pomoči nekdanjih poveljnikov in članov poveljstva enot, so zasnovani tako, da združujejo obisk krajev in domačij, kjer so v juniju in juliju 1991 delovale in se zadrževale enote TO Idrija, s srečanjem nekdanjih pripadnikov enot, domačinov in vseh drugih, ki jih zanima ta del naše zgodovine.
Pohodniki v vseh primerih obiščejo lepe, tudi razgledne, točke v naši okolici in si spotoma ogledajo tamkajšnje zanimivosti. Pohodi niso prezahtevni in trajajo približno štiri do pet ur hoje.
Dogodki se zaključijo se s spominskim srečanjem. Tega lahko udeležijo tudi tisti, ki zaradi omejitev ne morejo na pohod, pa tudi drugi občani, ki jih to zanima. Srečanje je sestavljeno iz kratkega programa, namenjenega obuditvi spomina na dogajanja v tistem obdobju, ter iz prijateljskega druženja udeležencev.
Podrobnejši program pohodov in srečanj si lahko preberete na naslednji povezavi: SPOMINSKI POHODI IN SREČANJA ENOT TERITORIALNE OBRAMBE V LETU 2022
Za večino dogodkov velja, da se v primeru slabega vremena ali drugih objektivnih razlogov lahko preložijo na drug termin.

Vabila za posamezne dogodke s podrobnejšimi informacijami bodo objavljena približno dva tedna prej na spletni strani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno http://www.ozvvs-idrija-cerkno.si/.
Organizatorji bodo vabila pošiljali po elektronski pošti tistim nekdanjim pripadnikom enot, članom Območnega združenja veteranov in drugim zainteresiranim, ki so, ali še bodo, posredovali svoje elektronske naslove.
Več informacij lahko dobite pri koordinatorju za pohodništvo pri OZ VVS Idrija Cerkno na tel. 041 360 840 ali na e-naslovu vlado.sedej@gmail.com .
Lepo vabljeni, da se nam pridružite.