VABLJENI NA POHOD IN SPOMINSKO SREČANJE NEKDANJIH TERITORIALCEV V IDRIJSKE KRNICE

Vse člane OZVVS vljudno vabimo, da se pridružite pohodu in srečanju pripadnikov nekdanjega 120. Jurišnega odreda Teritorialne obrambe Idrija in nekdanje 3.čete jurišnega odreda četne sestave (pred vojno partizanskega bataljona), ki bo v nedeljo, 22. maja 2022 na območju Idrijskih Krnic.
Pohod in srečanje bosta posvečena 30. obletnici delovanja enot TO na tem območju med osamosvojitveno vojno. To sta dogodka, ki sta bila pripravljena za lanski september, a tik pred izvedbo odložena zaradi novega vala epidemije Covida.

Program:
-Do 8:00. ure zbiranje pri Lovski koči na Jelenku – lahko se dogovorimo za skupne prevoze z lastnimi avtomobili s parkirišča na Uti v Idriji ob 7:30. uri in s parkirišča v centru Sp. Idrije ob 7:45. uri. Pod Lovsko kočo parkiramo približno polovico avtomobilov.
-Od 8:15 do 8:45. ure prevoz z drugo polovico avtomobilov do domačije Na Pisancah nad Oblakovim vrhom.
-Od 9:00 do 14:00. ure pohod od Pisanc čez Lokvarski vrh do Idrijskih Krnic in nato do Lovske koče na Jelenku. Na poti bodo četrturni postanki na izjemno razglednem Lokvarskem vrhu (Vrhovec) in na domačijah, kjer so posamezni vodi obeh enot izmenično prebivali med vojno v času od 4.7. do 20.7.1991 – Na Pisancah, Na Hribu, Pri Kendu, Na Kalu.
-Od 14:00 do 15:00 kosilo (divjačinski golaž).
-Od 15:00 do 16:00 spominska prireditev (pozdravni nagovori, obuditev spominov, zahvala domačinom).
-Po prireditvi druženje in povratek domov z avtomobili čez Pisance (kjer se prevzame tam parkirane avtomobile).
Trasa pohoda je dolga slabih 10 km. Vzponov, ne prestrmih, bo skupaj okrog 300 m. Čiste hoje bo za približno tri ure, za okrog dve uri bo postankov. Kdor ne bi želel ali mogel na pohod, lahko pohodnike v celoti ali deloma spremlja z avtomobilom po cesti in se jim pridruži na postankih ter na srečanju pri Lovski koči.
V primeru slabe vremenske napovedi bosta pohod in srečanje prestavljena na jesen.
Kljub temu, da je epidemija kovida popustila, na primerih iz zadnjih dni ugotavljamo, da je virus še med nami. Zato prosimo za upoštevanje previdnostnih ukrepov (uporaba mask med skupno vožnjo v avtomobilu in v zaprtih prostorih, preventivno samotestiranje v primeru bolezenskih znakov).
Prijave na srečanje in pohod:
Prosimo, da se za pohod in srečanje (tudi če brez pohoda) prijavite čimprej, najkasneje pa do srede, 18. maja. Prosimo tudi, da navedete, kako ste s prevozom (pridete sami, imate v avtu še kaj prostora, nimate prevoza). Pravočasna informacija o številu prijavljenih je organizatorjem pomembna zaradi logistične priprave dogodka. Če po prijavi ugotovite, da se dogodke ne boste mogli udeležiti, prosimo le, da to čimprej sporočite.
Ob prijavi navedite tudi, če pride z vami še kdo od svojcev ali prijateljev. Vabljeni so tudi mladi.

Priporočeni prostovoljni prispevek za topli obrok, ki nam ga bodo pripravili lovci in nekaj pripadajoče pijače je 5 EUR. Poravnate ga ob prihodu h koči.
Dodatna pijača v Lovski koči (kava, pivo, druge pijače) je na lastne stroške.
Naslov za vse prijave, sporočila ter informacije je Vlado Sedej, tel.: 041 360 840, e-naslov: vlado.sedej@gmail.com.

Če bo potrebno, vam bomo nekaj dni pred srečanjem posredovali dodatne informacije.

Za organizatorje:
Vlado Sedej, nekdanji poveljnik 120. JOd TO Idrija
Bojan Sever, nekdanji poveljnik 3. čete JOD TO Idrija
Jurij Kavčič, predsednik OZ VVS Idrija-Cerkno