ČLANI VODSTEV OZ VVS SEVERNOPRIMORSKE ZBOROVALI NA SABOTINU

Pokrajinski odbor ZVVS Severnoprimorske je v četrtek 19. maja 2022 pripravil delovno srečanje predsedstev  Območnih združenj Severnoprimorske to  so:  Ajdovščina Vipava, Brda, Gornje Posočje, Idrija Cerkno in Veteran iz Nove Gorice.

 

 

Srečanja, ki je pod vodstvom predsednika Jožka Člekoviča  potekalo na Sabotinu, so se udeležili tudi bivši predsednik pokrajinskega odbora Vlado Sedej, predsednik ZVVS Ladislav Lipič in urednik regijskega zbornika o delovanju Teritorialne obrambe dr. Blaž Torkar.

 

V uvodnem delu srečanja, katerega se je udeležilo lepo število udeležencev iz vseh območnih združenj, med njimi tudi iz Idrije in Cerknega, so si leti pod vodstvom dveh dobrih poznavalcev vojnega dogajanja na tem območju, ogledali strelske rove in kaverne na pobočjih Sabotina ter nov muzej 1. svetovne vojne.

 

V drugem delu pa so udeleženci spregovorili o delovanju posameznih Območnih združenj in njihovih načrtih za delo v prihodnje. Z zanimanjem pa so prisluhnili predsedniku Lipiču, ki je spregovoril o aktualnih družbenih razmerah in jim je predstavil delovanje veteranske organizacije na državnem nivoju.

 

V slavnostnem delu pa so dr. Blažu Torkarju izročili priznanje ZVVS za opravljeno delo pri urejanju regijskega zbornika o delovanju Teritorialne obrambe Severnoprimorske v procesih osamosvajanja Slovenije.
Srečanje se je nadaljevalo z izmenjavo mnenj udeležencev in s prijateljskim druženjem.