PARK VOJAŠKE ZGODOVINE OBISKALI TUDI UDELEŽENCI LITERARNEGA NATEČAJA IZ OŠ CERKNO IN IDRIJA

OZ VVS Idrija Cerkno je ob zaključku letošnjega 11. literarnega natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, tudi drugo skupino udeležencev natečaja in njihove mentorje popeljalo na ekskurzijo v Park vojaške zgodovine v Pivko.
Tokratne ekskurzije, ki je potekala v torek 7. junija, so se udeležili mladi avtorji iz letošnjega ter nekateri avtorji, ki so sodelovali na lanskoletnem natečaju in njihovi mentorji iz Osnovnih šol Cerkno in Idrija
V Parku vojaške zgodovine v Pivki so z zanimanjem prisluhnili zgodbam iz vojaške zgodovine ter si ogledali razstavljene eksponate, tanke, topove, letala, helikopterje, pehotno orožje in drugo. Kot običajno je največ njihovega zanimanja pritegnil ogled notranjosti podmornice, ki je razstavljena v Parku. Posebne pozornosti pa je bila deležna pripoved in razstava o dogodkih iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo iz leta 1991 o kateri so pisali tudi v svojih literarnih prispevkih.

Tudi za to skupino udeležencev je v Parku vojaške zgodovine v Pivki potekala letošnja svečana razglasitev rezultatov literarnega natečaja, kar je bila zanje svojevrstna zanimivost. Izid literarnega natečaja sta razglasila Marko Mikuž, ki že vsa leta skrbi za izvedbo literarnega natečaja in Jurij Kavčič, predsednik OZ VVS.

 

Izmed prispevkov iz Osnovne šole Cerkno je po mnenju strokovne komisije prispevek, ki je vsebinsko najbolj ustrezal kriterijem natečaja, napisala Julija Seljak učenka 9. a razreda. Izmed prispevkov iz Osnovne šole Idrija pa je po mnenju strokovne komisije tak prispevek napisala Eva Kacin učenka 7.b razreda.

 

Za svoje delo sta iz rok predsednika OZ VVS Jurija Kavčiča, prejeli posebno priznanje in knjižno nagrado. Priložnostna darila pa so v znak zahvale prejeli tudi vsi sodelujoči na letošnjem natečaju in njihovi mentorji.
Vsi mladi avtorji in njihovi mentorji pa so prejeli tudi Zbornik 11. literarnega natečaja, katerega je uredil Marko Mikuž, izdalo pa OZ VVS Idrija Cerkno. V zborniku, ki bo mladim avtorjem, zlasti v njihovih zrelejših letih dragocen zapis njihove ustvarjalnosti, so objavljeni vsi literarni prispevki, ki so prispeli na letošnji natečaj.