NA 21. VETERANSKIH ŠPORTNIH IGRAH SE JE POMERILA TUDI EKIPA OZVVS IDRIJA CERKNO

V soboto 11.6.2022 so se v Izoli odvile že 21. veteranske športne igre. Na veteranskih igrah se v športnih bojih v okviru šestih športnih panog pomerijo športni navdušenci Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Policijskega veteranskega združenja Sever.

Letošnje športne igre sta ob sodelovanju in pomoči krovnih veteranskih organizacij organizirali Območno združenje ZVVS Slovenska Istra in Zveza policijskih veteranskih društev Sever za Primorsko in Notranjsko.
Na športnih terenih v Izoli se je letos zbralo preko 800 udeležencev, tako tekmovalcev kot navijačev, ki so lahko uživali v napetih dvobojih.

 

Med udeleženci je bila tudi dvajset članska odprava iz Območnega združenja veteranov vojne za slovenijo Idrija Cerkno, ki je bila žal tudi edina predstavnica izmed vseh Severnoprimorskih občin. Pod vodstvom Francija Ferjančiča, ki je bil vodja ekipe, so se idrijski veterani s svojimi vrstniki pomerili v pikadu, šahu, streljanju z zračno puško in metu bombe. Za nastop v vseh panogah pa jim je žal zmanjkalo tekmovalcev.

V zagrizenih in napetih športnih bojih so v skupnem plasmaju osvojili triindvajseto mesto med dvainštiridesetimi sodelujočimi ekipami, kar je ob načelu »važno je sodelovati in se družiti«, lep rezultat, vreden čestitke! Skupni zmagovalec veteranskih športnih iger je postala ekipa Območnega združenja ZVVS Dolenjska, drugo mesto je osvojila ekipa Območnega združenja ZVVS Zgornja Gorenjska,

 

tretje mesto pa so osvojili tekmovalci Območnega združenja ZVVS Spodnje Savinjske doline. Uradne rezultate športnih iger si lahko preberete na naslednji povezavi: REZULTATI SKUPNO_2.
Po končanih igrah so se udeleženci prepustili obmorskim užitkom in lepemu vremenu ter raziskovanju zanimivosti Izole.