»LEPA JE DEŽELA NAŠA« V POČASTITEV DNEVA DRŽAVNOSTI V CERKNEM

V četrtek, 23.6.2022 je na platoju pred Osnovno šolo Cerkno izzvenela svečanost pod naslovom »Lepa je dežela naša«, s katero so vojni veterani, učenke in učenci iz Osnovne šole Cerkno ter domačini iz Cerknega počastili bližajoči se državni praznik Dan državnosti.

 

Veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno in Policijskega veteranskega društva Sever Severnoprimorske, so ob prisotnosti praporščakov veteranskih in domoljubnih organizacij ter ob državni himni, ki so jo zapeli pevci pevskega zbora Osnovne šole Cerkno, v počastitev Dneva državnosti na drog pred osnovno šolo dvignili državno zastavo.

 

Številna publika, med katero je bilo največ učenk in učencev osnovne šole, je z zanimanjem prisluhnila pozdravnim besedam podžupana občine Cerkno Domna Uršiča in svečanem nagovoru Angela Vidmarja predsednika Policijskega veteranskega društva Sever Severnoprimorske, ki je navzočim osvežil spomin na potek osamosvajanja in vojaške obrambe samostojne Slovenije. Jurij Kavčič, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno pa je spregovoril o nastajanju slovenske zastave in njenem pomenu kot državnem simbolu.

Na zaključku pa je razglasil najboljši prispevek letošnjega literarnega natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, katerega je v Osnovni šoli Cerkno napisala učenka Julija Seljak.

Julija Seljak je prisotnim svoj nagrajen prispevek tudi prebrala.

 

 

Svečanost so z doživeto odpeto pesmijo zaključile pevke in pevci pevskega zbora Osnovne šole Cerkno pod vodstvom pevovodkinje Vanje Lampič.