VSESLOVENSKEGA SREČANJA VETERANOV IN ČASTNIKOV NI PREPREČILO NITI SLABŠE VREME

V soboto 17. septembra 2022 je v Velenju potekalo tradicionalno vseslovensko srečanje vojnih veteranov 1991 – članov ZVVS in ZPVD Sever ter slovenskih  častnikov.  Kljub slabšemu vremenu se je srečanja pod šotori na prireditvenem prostoru Vista ob Velenjskem jezeru udeležilo preko 1000 udeležencev. Prireditev so skupaj z mestno občino Velenje soorganizirale Zveza policijskih društev Sever, Zveza slovenskih častnikov in Zveza veteranov vojne za Slovenijo.
V svečanem delu programa, ki ga je vodil Mitja Jankovič, so udeležence nagovorili nagovorili župan mestne občine Velenje Peter Dermol, predsednik Zveze policijskih veteranskih združenj Sever dr. Tomaž Čas, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič in podpredsednik Zveze slovenskih častnikov.

V spremljevalnem programu so s predstavitvijo oborožitve in opreme sodelovali pripadniki Slovenske vojske in Policije. Na ogled so bili postavljeni tudi različni modeli lovskih letal in dronov ter raznovrstna vojaška in policijska vozila in oprema.

 

V dinamičnem delu je Specialna enota Policije prikazala vajo prestrezanja kriminalcev, njihovo onesposobitev.

Zainteresirani so se lahko preizkusili v lokostrelstvu in pridobili informacije o vojaških poklicih

Sledilo je prijateljsko druženje udeležencev.

Za veselo vzdušje je skrbel ansambel Vesli svatje.