POSLOVIL SE JE VETERAN BOGDAN KOVAČIČ – JOVO

Nepričakovano smo prejeli vest, da nas je za vedno zapustil naš veteranski kolega Bogdan Kovačič, Jovo, kot smo ga klicali prijatelji, sodelavci in znanci.
Iz mladih let se ga spominjamo kot aktivnega brigadirja idrijske mladinske organizacije ter kot udeleženca in funkcionarja na številnih mladinskih delovnih akcijah iz katerih je za svoje prizadevno delo prinesel nemalo priznanj »udarnik«. Bil je tudi tabornik, gasilec in verjetno še kaj.

Član Idrijske veteranske organizacije je postal kmalu po ustanovitvi in v njej vrsto let aktivno in prizadevno sodeloval. Strumno je stal tudi med protestniki, ki so v Ljubljani protestirali in se borili za vrnitev odvzetih veteranskih pravic. Kot priznanje za prizadevno delo in prispevek veteranski organizaciji je prejel »Bronasto plaketo Zveze veteranov vojne za Slovenijo«.
Jovo je bil poklicno vezan na tovarno Kolektor, kjer je služboval vse do svoje upokojitve.
Ljubiteljsko pa je bil Jovo predan filmu in fotografiji. Na film ali fotografije je posnel številne dogodke v bližnji in daljni okolici, sodeloval pa je tudi v nekaterih večjih filmskih projektih. Za nas so izjemno dragoceni njegovi filmi in fotografije na katerih je zabeležil dogodke iz obdobja osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Radi pa si ogledamo tudi njegove fotografije o dogodkih in aktivnostih naše veteranske organizacije. Številne njegove fotografije smo uporabili tudi v objavah na naši spletni strani.
Za njegov prispevek k delovanju veteranske organizacije smo mu hvaležni, v spominu pa ga bomo ohranili kod iskrenega, iskrivega, dobrosrčnega in prizadevnega kolega.
Ob zadnjem slovesu veterana Bogdana Kovačiča, vsem njegovim izrekamo iskreno sožalje!