POSLOVIL SE JE VETERAN IZIDOR HADALIN – DORE

V petinšestdesetem letu starosti se je premagan od zahrbtne bolezni od nas poslovil vojni veteran Izidor Hadalin – Dore iz Cerknega.
Rodil se je v številni družini Hadalinovih v Zakrižu. Po osnovni šoli se je zaposlil v tovarni Eta, kasneje pa na Simpleksu in Zidgradu. Po končani ekonomski šoli je nadaljeval z delom v trgovini Zidgrada, delovno obdobje pa zaključil kot ekonom v Domu starih. Sodelavci se ga spominjajo kot vestnega in zanesljivega na vseh delih, ki jih je z veseljem opravljal.
Ob vseh obveznostih doma in v službi je našel čas za različne družabne in društvene aktivnosti. Bil je ljubitelj smučanja in udeleženec tekmovanj Cerkljanskega pokala ter prvenstev vojnih veteranov v okviru spominskih smučarskih tekem Partizanske smučine.
V okviru Balinarskega kluba je poleg druženja s prijatelji opravljal različne zadolžitve.
V poletnih mesecih se je rad podal na kolo in z njim obiskoval bližnjo in daljno okolico ali se povzpel na bližnje hribe tam nabiral moči za nove aktivnosti.
V času osamosvojitvene vojne za Slovenijo je prisluhnil klicu domovine. Kot komandir oddelka v sestavi 4. čete Jurišnega odreda Teritorialne obrambe Idrija je vodil pripadnike Teritorialne obrambe, ki so nadzirali širše območje Vrh križa.
Po osamosvojitvi se je vključil v Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno, kjer je vse do svoje bolezni aktivno deloval, zlasti v športnih in družabnih aktivnostih, ki jih je organiziralo združenje.
Pogrešali bomo njegove pozitivne energije in se spominjali lepih dogodkov, ki smo jih preživeli skupaj z njim.
Od vojnega veterana Doreta se bomo poslovili v četrtek 24.11.2020 ob 15. uri na pokopališču v Cerknem.
Ob zadnjem slovesu vsem njegovim izrekamo iskreno sožalje!