ČESTITKE OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI TER NAJBOLJŠE ŽELJE V NOVEM LETU 2023

Drage veteranke in veterani, spoštovane občanke in občani!

Državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti, smo letos v Idriji obeležili na vsebinsko bogati in doživeto izvedeni prireditvi »Krila naših pesmi«, ki so jo pripravili učenci in učitelji Osnovne šole Idrija s svojimi gosti.
Ob spremljanju prireditve nam je igralo srce in zdelo se nam je, da se ni treba bati, da bi mladi pozabili na zgodovinsko izročilo tega praznika, na plebiscit za samostojno Slovenijo, ki je potekal leta 1990 in na potek osamosvajanja , ki je plebiscitu sledil naslednje leto.
Enotnost Slovenk in Slovencev, ki se je takrat kljub negotovosti in bojazni za nadaljnji razvoj, pokazala ob sprejemanju ključnih odločitev za našo skupno prihodnost, naj nam bo tudi danes navdih, vodilo in vzpodbuda za spopadanje s sedanjimi razmerami in izzivi, ki jih prinaša čas. Letos je bilo kar nekaj priložnosti za to.
Čestitamo vam državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti. Praznujte ga z lepimi spomini, s ponosom na to kar smo skupaj dosegli ter s spoznanjem, da skupaj in z enotno voljo lahko sežemo skoraj do zvezd!

V veteranski organizaciji smo se v iztekajočem se letu po svojih močeh odzivali na družbene razmere ter v skladu s svojim poslanstvom pripravili nekaj tradicionalnih prireditev in srečanj bivših pripadnikov Teritorialne obrambe Idrija ter drugih dogodkov s katerimi ohranjamo vrednote in spomin na čas slovenskega osamosvajanja. Članicam in članom Območnega združenja, prostovoljcem in vsem, ki ste sodelovali pri pripravi in izpeljavi naših dogodkov, pa tudi tistim, ki ste se dogodkov udeleževali, se za vaš prispevek lepo zahvaljujemo. Za vaše sodelovanje se priporočamo tudi v prihajajočem letu.

Spoštovane in spoštovani !

Voščimo vam vesele božične in novoletne praznike!

Prihajajoče leto 2023, pa vi in vaši najdražji preživite v miru, naj vam služi zdravje, delovni uspehi in razumevanje pa naj vam prinesejo obilo srečnih trenutkov!

Vodstvo OZ VVS Idrija Cerkno