VETERANSKE VRSTE JE ZAPUSTIL PRAPORŠČAK DRAGO FELTRIN

Nepričakovano je vrste veteranov vojne za Slovenijo za vedno zapustil naš praporščak Drago Feltrin.
Drago se je leta 1953 rodil na Bukovem, kjer je preživel otroška leta. Sam sebi si je kot otrok nadel ime Ninko in marsikdo ga je še danes klical s tem imenom.
Po končanem šolanju se je Drago  zaposlil v tovarni ETA kateri je ostal zvest vse do upokojitve.
Leta 1991 se je Drago odzval klicu domovine in kot pripadnik Jurišnega odreda četne sestave Teritorialne obrambe Idrija sodeloval v osamosvojitven vojni za Slovenijo.
Že naslednje leto po ustanovitvi Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno se je vključil v njegovo delo. Kot praporščak je vrsto let ponosno in strumno nosil naš prapor na različnih proslavah in spominskih slovesnostih. Skoraj ni bilo dogodka ali prireditve območnega združenja, pri organizaciji ali izvedbi katerega Drago ni sodeloval. Njegovo prizadevno delo ni ostalo neopaženo. Zveza veteranov vojne za Slovenijo mu je podelila več priznanj, med drugimi znak praporščaka ter bronasto in srebrno plaketo ZVVS. Je tudi nosilec več spominskih medalj in spominskih znakov iz obdobja osamosvojitvene vojne 1991.
Kot rezervni štabni vodnik je bil Drago tudi aktiven član in praporščak Območnega združenja Zveze Slovenskih častnikov Idrija Cerkno.
Vsa leta pa je bil Drago tudi zvest gasilec in zagnan lovec. Za dušo pa je bil tudi motorist.
Kjerkoli je bil, je bil Drago vedno pripravljen pomagati. Prevzete naloge je vedno opravil odgovorno in častno. Bil je srčen mož, vedrega duha in pozitivne energije, zato smo ga imeli radi in se veselili njegove družbe.
Naj njegovo delo ne bo nikoli pozabljeno!

Vojni veterani se bomo od pokojnega praporščaka s svečanim postrojem in praporom poslovili v soboto 7. januarja 2023 v poslovilni vežici v Gorenjih Novakih od 12. do 13. ure.

Ob smrti Dragota  Feltrina vsem njegovim svojcem izrekamo iskreno sožalje!