ZA 17. VETERANSKO PRVENSTVO V VELESLALOMU JE NAJAVLJENA ŠTEVILNA UDELEŽBA

Kot smo že poročali so zadnje snežne padavine Smučarski center Cerkno odele v zajetno snežno odejo. Žičniške naprave na smučarskem centru obratujejo. Smuka je ugodna.

Prizadevni organizatorji zagotavljajo, da bo v soboto 28.1.2023 vse pripravljeno za 46. spominske smučarske tekme »Partizanske smučine Cerkno 45«, v okviru katerih bo potekalo tudi 17. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu.
Doslej je za veteransko prvenstvo prijavljenih skoraj 100 tekmovalk in tekmovalcev iz 17 Območnih združenj ZVVS.

Upoštevajoč število udeležencev in snežne razmere, se je Organizacijski odbor se je na zadnji sejo odločil, da se bodo vsa tekmovanja odvila na progi Dolina (ob vlečnici s krožniki) in ne na Lom 4 kot je bilo prvotno predvideno. Otvoritev tekmovanja pa bo na vrhu smučarske proge Dolina. Če bo ugodno vreme bodo ob otvoritvi prizorišče preletela letala Slovenske vojske.

Še nekaj operativnih informacij za vodje ekip in udeležence 17. veteranskega prvenstva v veleslalomu:
-Naročilnice za bone in smučarske karte oddate ob prevzemu le teh na blagajni v kontejnerju, ki bo odprta ob 7.30. Karte s chipom je potrebno vrniti na blagajni, sicer vam jih bodo zaračunali po 5 Eur.
-Naročilnica za bone in smučarske karte se mora glasiti na ime: Postojnska jama d.d., Jamska cesta 30, 6230 Postojna.
-Svečana otvoritev tekmovanj bo na vrhu proge Dolina oziroma na levi strani izstopne postaje sedežnice Brdo v neposredni bližini, ko se pripeljete na vrh.
-Na podlagi podatkov o prijavljenih ekipah so trenutno naročene smučarske karte in boni za prehrano za vse prijavljene tekmovalce. Za spremljevalce pa boni za prehrano in povratno karto za sedežnico.
Ukolikor pride do kakšne spremembe, ali če kdo ni prijavil spremljevalcev vodje ekip prosimo, da spremembe čimprej sporočijo.
-Startne številke prevzame vodja ekipe. Organizatorji bodo z delitvijo pričeli ob 8.00 uri ob panoju ZVVS na spodnji postaji sedežnice Brdo. Posameznih številk se ne bo dajalo. Če prijavljenega tekmovalca ni, lahko vodja ekipe njegovo številko takoj vrnete nazaj. Takoj po končani vožnji vsak tekmovalec sam odda startno številko organizatorjem na cilju.
-Žičniške naprave začnejo obratovati ob 8.30 uri.                                                                                                      -Veleslalomska tekma veterank in veteranov se začne ob 10,30. uri. Štarterji prosijo  da ne zamujate na štart.

Za dodatna pojasnila vam je v imenu organizatorjev na razpolago Franci Ferjančič na elektronskem naslovu: franci.ferjancic@siol.net ali na GSM 041 475 312.