PREHODNI POKAL VETERANSKEGA PRVENSTVA V VELESLALOMU V CERKNEM, JE V TRAJNO LAST PRIPADEL DOMAČI EKIPI

Vremenske razmere, urejenost smučišč in tekmovalne proge v Smučarskem centru Cerkno, so v soboto 28. januarja 2023, že ob prihodu na smučišče dale vedeti, da je pred udeleženci  lep dan za tekmovanje in sproščanje.
Na ta dan je na smučiščih Smučarskega centra Cerkno potekala 46. spominska smučarska prireditev “Partizanske smučine – Cerkno 45”. Kot v preteklih letih, je v okviru spominskih smučarskih tekem potekalo že 17. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu. Vse tekme so potekale na smučarski progi Dolina.
Spominskih smučarskih tekem se je udeležilo nekaj manj kot 300 udeležencev, pripadnikov Slovenske vojske, veteranov vojne za Slovenijo, članov ZZB za vrednote NOB, članov Policijskega veteranskega društva Sever in članov Zveze slovenskih častnikov. Žal  pa je že tretje leto zapored odpadlo tekmovanje osnovnošolcev.

 

Slavnostna otvoritev tekmovanj je ob pozdravnih besedah predsednika organizacijskega odbora Miha Butara in župana Občine Cerkno Gašperja Uršiča ter slavnostnega govornika predsednika Zveze Slovenskih častnikov generalmajorja Dobrana Božiča, potekala ob postroju praporščakov veteranskih in domoljubnih organizacij ter preletu letala Slovenske vojske.

Prvi so se po tekmovalni progi spustili »smučarji po starem«, nato pa je šlo tekmovanje za res.
Razglasitev rezultatov ter svečana podelitev medalj in pokalov, katere so se udeležili tudi dr. Tomaž Čas in Anton Pozvek, predsednik in sekretar Policijskega veteranskega združenja Sever,

Mitja Jankovič, generalni sekretar Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Stanko Dužič, član predsedstva Zveze Slovenskih častnikov, je potekala na terasi pred restavracijo Alpska Perla.

V restavraciji pa je bila organizirana tudi malica za vse udeležence. Marsikdo od njih pa je preostali čas  in ugodne razmere  izkoristil tudi za podaljšano smuko na dobro urejenih smučiščih.

 

Na 17. veteranskem prvenstvu v veleslalomu, je kljub nekoliko številčnejšim prijavam, tekmovalo 77 tekmovalk in tekmovalcev iz devetnajstih Območnih združenj zveze Veteranov vojne za Slovenijo.
V ekipnem tekmovanju je ponovno zmagala ekipa OZ VVS Idrija Cerkno, ki si je po treh zaporednih zmagah v trajno last priborila prehodni pokal Prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu. Druga je bila ekipa OZ VVS Zgornja Gorenjska, tretja pa ekipa OZ VVS Kranj.

 

V posamičnem tekmovanju so veterani in veteranke tekmovali v različnih kategorijah. Po posameznih kategorijah so najboljše rezultate dosegli:

Ženske:
1. Boža Torkar, OZ VVS Zgornja Gorenjska
2. Bojana Križaj, OZ VVS Idrija Cerkno
3. Anuška Kavčič, OZ VVS Škofja Loka

Moški 1951 in starejši:
1. Franc Rabič, OZ VVS Zgornja Gorenjska
2. Boris Jordan, OZ VVS Idrija Cerkno
3. Štefan Golubič, OZ VVS Sp. Savinjska dolina

 

 

Moški od 1952 do 1961:
1. Dušan Seljak, OZ VVS Škofja Loka
2. Branko Žurbi, OZ VVS Kamnik Komenda
3. Marjan Meglič, OZ VVS Tržič

 

 

Moški 1962 in mlajši:
1. Miha Pivk, OZ VVS Logatec
2. Jure Gantar, OZ VVS Idrija Cerkno
3. Marko Ribnikar, OZ VVS Kranj

Pregled vseh uvrstitev in doseženih rezultatov 17. Prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu si lahko preberete na naslednji povezavi: Veterani_VSL_2023_rezultati