NA LETOŠNJI LITERARNI NATEČAJ »TUDI PRI NAS JE POTEKALO OSAMOSVAJANJE SLOVENIJE« SO SE ODZVALI MLADI AVTORJI IZ VSEH OSNOVNIH ŠOL

Konec januarja se je iztekel rok za oddajo literarnih prispevkov za 12. literarni natečaj »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, katerega organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno v sodelovanju z vodstvi osnovnih šol in prizadevnimi mentorji v osnovnih šolah Cerkno, Črni Vrha nad Idrijo, Idrija in Spodnja Idrija,
Razveseljuje dejstvo, da so se na letošnji literarni natečaj s svojimi literarnimi prispevki ponovno odzvali učenci in učenke iz vseh osnovnih šol.
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno je prejelo kar štirideset literarnih prispevkov mladih avtorjev, od tega osem iz OŠ Cerkno, tri OŠ Črni Vrh nad Idrijo, petindvajset iz OŠ Idrija in štiri iz OŠ Spodnja Idrija.
Strokovna komisija OZ VVS Idrija Cerkno se je že lotila pozornega branja prispelih prispevkov in bo po temeljitem branju opravila izbor ter odločila kateri literarni prispevki iz posamezne šole najbolj ustrezajo kriterijem razpisa in so najboljši.
Prav tako so stekle prve priprave na izdalo posebne knjižice – Zbornika 12. literarnega natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, v katerem bodo objavljeni vsi literarni prispevki, ki so prispeli na 12. literarni natečaj.