ZLATA PLAKETA ZVEZE VETARANOV VOJNE ZA SLOVENIJO V ROKE VLADIMIRJU SEDEJU

Na nedavnem zboru članov Območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno, je zlato plaketo Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki je eno najvišjih priznanj za delo v veteranski organizaciji, prejel Vladimir Sedej.
S podeljenim priznanjem se je veteranska organizacija želela Vladotu zahvaliti za njegov prispevek in za prizadevnost pri opravljanju številnih nalog pri uresničevanju poslanstva veteranske organizacije na lokalnem, regijskem in državnem nivoju.
Kljub temu, da z družino živi v Ljubljani, je Vlado eden izmed prizadevnejših članov Območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno. Kot tak je v preteklem obdobju vestno in odgovorno opravljal tudi funkcijo predsednika in kasneje podpredsednika Pokrajinskega odbora ZVVS Severnoprimorske ter bil član najvišjega vodstva Zveze veteranov na državnem nivoju. V tej vlogi je med drugim sodeloval  pri organiziranju regijskega posveta o delovanju Teritorialne obrambe Severnoprimorske v procesih osamosvajanja Slovenije ter pri pripravi in izdaji regijskega zbornika na to temo.  Kot nekdanji poveljnik, je bil eden od pobudnikov povezovanja in druženja nekdanjih soborcev – pripadnikov Jurišnega odreda Teritorialne obrambe Idrija. V ta namen je skupaj s podporniki, v zadnjih letih pripravil in organiziral več pohodov in spominskih srečanj nekdanjih pripadnikov te enote, ki so se srečavali v krajih in na domačijah v katerih so kot teritorialci bivali v času osamosvojitvene vojne.
Kot koordinator za dejavnost pohodništva v Območnem združenju, Vlado uspešno povezuje rekreativno dejavnost s prenašanjem zgodovinskih izročil slovenskega bojevništva. To dejavnost pa uspešno povezuje tudi  s svojo dejavnostjo v planinski organizaciji, v orientacijski zvezi in verjetno še kje.
S svojim odgovornim in predanim delom Vlado dokazuje kaj vse se da, če se le hoče. Zato je zlata plaketa Zveze veteranov vojne za Slovenijo letos nedvomno prišla v prave roke.
Čestitamo!