NA GLAVNEM ZBORU ZVEZE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO OBELEŽILI TUDI 30 LETNICO NJENEGA DELOVANJA

Delegati veteranskih združenj iz vse Slovenije, med katerimi sta bila tudi Jurij Kavčič in Jože Erjavec iz OZ VVS Idrija Cerkno, so se v soboto 1.4.2023 v dvorani Kmetijske šole Grm v Novem Mestu zbrali na rednem zasedanju Glavnega zbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

 

V svečanem delu, katerega so se udeležili tudi predsedniki ostalih veteranskih in domoljubnih organizacij, med gosti pa so bili tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in svetovalka predsednice RS Breda Bunič, so obeležili tudi tridesetletno delovanja veteranske organizacije.

 

Po uvodnih besedah predsednika Ladislava Lipiča, je kot slavnostni govornik na Glavnem zboru udeležence nagovoril Rudi Medved državni sekretar na Ministrstvu za obrambo.
V nadaljevanju so najzaslužnejšim članom podelili priznanja Zveze veteranov.

 

Med prejemniki priznanja Red ZVVS II. stopnje, ki je eno najvišjih priznanj za delo v veteranski organizaciji, je bil tudi Jože Erjavec iz OZ VVS Idrija Cerkno.
Za priložnostni kulturni program pa so poskrbeli pevci domačega pevskega zbora.

V programskem delu zbora pa so delegati obravnavali in sprejeli poročila o opravljenem delu Zveze veteranov vojne za Slovenijo v letu 2022 ter načrte dela Zveze za letošnje leto.