USPEŠNO STRELSKO URJENJE NA LAJŠAH

V nedeljo, 23 .4.2023 je Območno združenje Slovenskih častnikov Idrija Cerkno na strelišču Lajše nad Cerknim pripravilo strelsko urjenje z različnim osebnim pehotnim orožjem.
V jutranjih urah se je na strelišču zbrala zajetna druščina strelk in strelcev iz cerkljanskega, idrijskega in tolminskega območja.

Kot običajno so se poleg članic in članov častniške organizacije, urjenja udeležili tudi članice in člani Združenja veteranov vojne za Slovenijo in Policijskega veteranskega društva Sever.

Njim pa so se priključili še nekateri člani Društva za praktično in športno streljanje iz Cerknega, ki je tudi upravitelj strelišča.

Po uvodnih formalnostih v zvezi s prijavami in nabavo streliva, ki jih je opravil sekretar Matevž Rijavec, je vodja urjenja ppk. Branko Tušar udeležence seznanil s potekom urjenja in pravili obnašanja na strelišču, s posebnim poudarkom na varnem rokovanju z orožjem.

Strelke in strelci so na dveh streliščih preizkusili svoje strelske veščine z različnim strelnim orožjem. Vsi so streljali s pištolami, nekateri pa tudi z revolverjem in s puškami različnih kalibrov in izvedb.

Analiza, ki je sledila zaključku urjenja je pokazala, da je urjenje potekalo po planu in, da udeleženci dobro obvladajo svoje strelske veščine ki so jih z urjenjem še osvežili. Že nekaj let se kaže, da je strelstvo za članice in člane zanimiva in dobro obiskana aktivnost. Zato jo v svoje programe dela vključujejo tako častniška kot tudi veteranske organizacije.
Po končanem urjenju so se udeleženci odpravili v dolino. V Cerknem so jih postregli z dobro malico, to pa je bila priložnost tudi za sproščen pogovor in prijateljsko druženje.