ANGELU VIDMARJU IZROČILI SPOMINSKO PLAKETO ZVVS

V petek 23.2.2023 sta se v sejnih prostorih dvorane v Lokavcu sestali delegaciji OZ VVS Idrija Cerkno in Društva veteranov Sever Severnoprimorske oziroma njihovega pododbora Idrija Cerkno.
Dosedanje sodelovanje obeh organizaciji so, kljub nekaterim težavam, ki so se pojavile, ocenili kot uspešno. Dogovorili so se, da bodo medsebojno sodelovanje v prihodnje še okrepili.
Ob tej priložnosti je predsednik OZ VVS Idrija Cerkno Jurij Kavčič predsedniku Društva veteranov Sever Severnoprimorske Angelu Vidmarju izročil Spominsko plaketo ZVVS , katero mu je na predlog OZ VVS Idrija Cerkno podelila Zveza veteranov vojne za Slovenijo.
Kot so idrijski veterani zapisali v utemeljitvi predloga za priznanje, si je Angel Vidmar priznanje zaslužil s svojim odgovornim in predanim delom ter z vzornim sodelovanjem pri udejanjanju poslanstva obeh veteranskih organizacij na občinskem in regijskem nivoju.
Poudarili so, da se je sodelovanje med obrambnimi strukturami občin Ajdovščina in Idrija, v katerih je sodeloval tudi Angel, začelo že med pripravami na obrambno vojno 1991, predvsem na izmenjavi obveščevalnih podatkov, nadzoru terena in načrtovanju blokad na pomembnih prometnih komunikacijah. Uspešno je bilo tudi pri zajetju vojakov JLA, ki so se po miniranju stražnice v Črnem Vrhu, umikali čez Col proti Vipavi.
To sodelovanje se je ob njegovih predlogih in vzpodbudah uspešno nadgrajevalo in dobivalo nove vsebine v sodelovanju med OZ VVS Idrija Cerkno in Društvom veteranov Sever Severnoprimorske oziroma njihovega pododbora Idrija Cerkno. Rezultat tega sodelovanja je skupen projekt občine Idrija in obeh veteranskih društev pri ureditvi Spominskega parka osamosvojitve Slovenije v Idriji. Sodelujejo pri izvedbi številnih svečanosti v spomin na dogodke iz osamosvojitvene vojne na idrijskem in cerkljanskem, poleg tega pa se udeležujejo mnogih spominskih in športnih prireditev, ki jih organizirajo v obeh veteranskih društvih.
Angel, iskrene čestitke in hvala ti za opravljeno delo!