VABLJENI NA POHOD “PO POTEH ENOT TERITORIALNE OBRAMBE IDRIJA” IN NA SPOMINSKO SREČANJE V IDRIJSKIH KRNICAH

OZ VVS Idrija Cerkno vas vabi, da se pridružite nekdanjim pripadnikom 120. jurišnega odreda Teritorialne obrambe Idrija in 3. čete jurišnega odreda četne sestave (prej partizanskega bataljona), na pohodu od domačije na Pisancah nad Oblakovim vrhom preko Idrijskih Krnic do Lovske koče na Jelenku, kjer bo tudi spominska prireditev.
Pohod in srečanje sta posvečena obujanju in ohranitvi spomina na delovanje teh dveh enot in domačinov na tem območju med osamosvojitveno vojno 1991.

Podoben dogodek smo prvič izvedli pred dvema letoma, 22.5.2022.
Pohod »po poteh enot Teritorialne obrambe Idrija« in spominsko srečanje bo potekalo v nedeljo 26.5.2024.
Program:
-Do 8:00. ure zbiranje pri Lovski koči na Jelenku – lahko se dogovorimo za skupne prevoze z lastnimi avtomobili s parkirišča Barbare v Idriji ob 7:30. uri in s parkirišča Rotomatike ob 7:45. uri. Pod Lovsko kočo parkiramo približno polovico avtomobilov.
-Od 8:15 do 8:45. ure prevoz z drugo polovico avtomobilov do domačije Na Pisancah nad Oblakovim vrhom.
-Od 9:00 do 14:00. ure pohod od Pisanc čez Lokvarski vrh do Idrijskih Krnic in nato do Lovske koče na Jelenku. Na poti bodo približno četrturni postanki na izjemno razglednem Lokvarskem vrhu (Vrhovec) in na domačijah, kjer so posamezni vodi obeh enot izmenično prebivali med vojno v času od 4.7. do 20.7.1991 – Na Pisancah, Na Hribu, Pri Kendu, Na Kalu.
-Od 14:00 do 15:00 počitek in okrepčilo.
-Od 15:00 do 16:00 spominska prireditev.
-Po prireditvi druženje in povratek domov z avtomobili čez Pisance; sproti se bomo uskladili za prevoze po parkirane avtomobile.

Trasa pohoda je izredno lepa, dolga okrog 10 km. Vzponov, ne prestrmih, bo skupaj okrog 300 m. Čiste hoje bo za približno tri ure, za okrog dve uri bo postankov. Kdor ne bi želel ali mogel na pohod, lahko pohodnike v celoti ali deloma spremlja v skupini z avtomobilom po cesti in se jim pridruži na postankih ter na srečanju pri Lovski koči.
V primeru slabe vremenske napovedi bosta pohod in srečanje prestavljena na jesen.
Prijave na srečanje in pohod:
Prosimo, da se za pohod in srečanje (tudi če brez pohoda) prijavite čimprej, najkasneje pa do četrtka, 23. maja. Prosimo tudi, da navedete, kako ste s prevozom (pridete sami, imate v avtu še kaj prostora, nimate prevoza). Pravočasna informacija o številu prijavljenih je organizatorjem pomembna zaradi logistične priprave dogodka. Če po prijavi ugotovite, da se dogodke ne boste mogli udeležiti, prosimo le, da to čimprej sporočite.
Ob prijavi navedite tudi, če pride z vami še kdo od svojcev ali prijateljev. Dobrodošli so tudi mladi.
Priporočeni prostovoljni prispevek za topli obrok in nekaj pripadajoče pijače je 5 EUR. Poravnate ga ob prihodu h koči. Dodatna pijača v Lovski koči (kava, pivo, druge pijače) je na lastne stroške.
Naslov za vse prijave, sporočila ter informacije je Vlado Sedej, tel.: 041 360 840, e-naslov:
vlado.sedej@gmail.com.
Če bo potrebno, vam bomo nekaj dni pred srečanjem posredovali dodatne informacije.
Vljudno vabljeni, pridite, zanimivo in prijetno bo!