V POČASTITEV DNEVA SUVERENOSTI VABLJENI NA »POHOD PO POTEH ENOT TO IDRIJA« PO IDRIJSKIH KRNICAH

V počastitev državnega praznika Dneva suverenosti Republike Slovenije vas OZVVS Idrija Cerkno svoje članice in člane ter vse ljubitelje pohodništva vabi na pohod »po poteh enot Teritorialne obrambe Idrija«.
Pohod bo v nedeljo, 29. oktobra 2023
Izhodišče pohoda bo pri lovski Koči v Idrijskih Krnicah ob 8.00 uri . Priporočamo, da si zaradi omejenega prostora za parkiranje zagotovimo za skupne prevoze z avtomobili iz Sp. Idrije. V ta namen se zberemo na parkirišču Rotomatike med 7:30 in 7.45 uro.
Trasa pohoda bo potekala izpred Lovske koče na vrh Jelenka, mimo Grape do Erjavca, h Kogeju, v Pekel, do spominskega obeležja v Rajdi, čez Kal do Sedeja, nato čez Grič nazaj v Lovsko kočo.
Pot nas bo vodila po območju na katerem so med osamosvojitveno vojno delovale enote Teritorialne obrambe občine Idrija in kjer bomo obudili spomin na njihovo delovanje ter mimo spominskih obeležij žrtvam med drugo svetovno vojno. Hoje bo za okrog 5 ur, postankov za 2 uri. Pohod bo vodil vojni veteran Vlado Sedej.
Ob zaključku pohoda bo v Lovski koči krajša slovesnost v počastitev dneva suverenosti 25. oktobra in v spomin na dolgo pot, prizadevanja ter žrtve, ki so bile potrebne zanjo.
Za malico po poti in pijačo poskrbi vsak sam iz nahrbtnika, v koči pa nas bo čakala enolončnica (prispevek 5 EUR). Udeležba je na lastno odgovornost.
Naslov za prijave in vse informacije je Vlado Sedej, telefon: 041 360 840 e-naslov: vlado.sedej@gmail.com . Prijave (zaradi števila obrokov) do četrtka 27.10.2023.
V primeru slabega vremena bo pohod prilagojen razmeram, ali odložen na 5.11., ali odpovedan.
Vljudno vabljeni!